Eredivisie zeilen

Epoxyvloeren voor sportclubs: wel of niet

Geplaatst op

Er zijn verschillende voordelen en nadelen te noemen als het gaat om de toepassing van epoxyvloeren in sportclubs. Bovendien hangt het van de vraag af in welke ruimte de epoxyvloer komt te liggen. Is dat bijvoorbeeld in een kleedkamer of in een kantine of in een gymzaal om als sportvloer te dienen? Ontdek daarom hier wanneer epoxyvloeren voor sportclubs wel of niet geschikt zijn.

Ideaal voor kleedkamers

In kleedkamers van sportclubs is het belangrijk dat de vloer er netjes uitziet en dat deze gemakkelijk schoon te maken is. Denk maar aan gras of zand dat onder de sportschoenen mee naar binnen komt en achterblijft op de vloer. Het is dan ideaal als er een epoxyvloer ligt, want deze vloer heeft geen voegen en ook geen naden. Het is wat dat betreft een naadloze vloer die optimaal gemak biedt voor wat betreft het schoonmaken. Ook is het een vloer die voldoet aan de eisen die op het gebied van hygiëne gesteld worden in kleedruimtes.

Niet voor sportzaal

Een epoxyvloer is minder geschikt voor toepassing in een sportzaal. In een gymzaal of fitnessruimte krijgt een polyurethaan als kunsthars namelijk de voorkeur. Dat heeft onder meer te maken met het comfort. Epoxy is als zodanig hard, waar polyurethaan meer over flexibele eigenschappen beschikt en dat komt het sporten ten goede. Bovendien voorziet polyurethaan in tegenstelling tot epoxy in de mogelijkheid om trillingen te dempen.

Wel voor kantine

Een epoxyvloer is wel weer geschikt om in de kantine van een sportclub toe te passen. Dat geldt echter eveneens voor een polyurethaan gietvloer. Het is wat dat betreft mogelijk om aan de hand van de gewenste situatie in de sportkantine te bepalen welk type kunsthars het beste is om de gietvloer mee aan te brengen. Epoxyvloeren zijn in iedere kleur en met design, zoals met het logo van de sportclub of met decoratieve vlokken uit te voeren. Dit type vloer biedt voor kantines in een sportclub in dat opzicht net wat meer mogelijkheden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden